Microsoft реши да ги блокира сите линкови до торент сајтот The Pirate Bay кои ќе бидат испраќани преку нивната алатка за инстант комуникација Windows Live Messenger. При испраќање на било каков линк од Pirate Bay, Windows Live Messenger ќе ви прикаже порака дека линкот кој се обидувате да го испратите е пријавен како несигурен. TPB […]

Прочитај повеќе

Весплатните Windows Live Еssentials 2011 алатките сега се достапни за симнување. Пакетот алатки содржи неколку веб базирани алатки Live Messenger, Photo Gallery, Movie Maker, Bing бар, Outlook Connector Pack и Silverlight, како и интересни сервиси како Family Safety (за менаџирање на дозволи за користење на компјутерот), Live Mesh (синхронизирање на фајлови преку облакот со компјутерот добивајќи пристап од секаде) и Live Writer (упдејтирање блогови од Wordpress и Blogger).

Прочитај повеќе

Microsoft го објави подобрениот Windows Live Essential бета 2 пакетот кој сега е достапен за симнување. Пакетот содржи бесплатни Windows програми како Live Mail, Writer, Photo Gallery, Family Safety, Bing Toolbar… и најинтересниот – Windows Messenger кој сега има Facebook чет.

Прочитај повеќе