Безбедносни експерти, првенствено од Kaspersky, предупредуваат дека лажни Windows 11 верзии се полни со штетни алатки замислени за крадење на вашите лозинки. Илјадници и илјадници компјутери веќе се инфицирани. Жртвите барале на интернет начини за да преземат Windows 11, не знаејќи, притоа, дека увид во Windows 11, е можен само преку Insider програмата. Лицата обично […]

Прочитај повеќе

Windows 10 беше замислен како последниот Windows оперативен систем кој континуирано само ќе се надградува. Тоа можеби произлезе дека е лага, но не и овие 11 интересни факти за најновото чедо на Microsoft. -1- Се очекува Windows 11 да излезе пред новата година, со бројни претпоставки кои го таргетираат месецот октомври или ноември. Првите компјутери […]

Прочитај повеќе

Microsoft минатата недела објави дека ја издава Windows 11 Insider Build Beta верзијата на новиот оперативен систем. Претходно компанијата ја претстави и Developer верзијата на оперативниот систем, но ова треба да биде постабилно издание, кое е поблиску до финалната верзија на Windows 11. Иако станува збор за постабилна верзија сепак инсталирањето на бета како единствен […]

Прочитај повеќе

Веќе имаше неофицијална најавa, а протекоа и неколку слики кои ни покажаа како ќе изгледа следната верзија на Windows, а сега веќе имаме и официјална потврда. Microsoft го претстави Windows 11. Ова значи дека и името на оперативниот систем нема да биде променето, а „Sun Valley“ ќе остане само кодното име во текот на развојот. […]

Прочитај повеќе