Новата, есенска надградба на Windows 10 донесе мноштво интересни работи, но една од нив, некако заборавивме да ја споменеме во нашиот извештај, а тоа е новата алатка која ќе проба да им стави крај на сите оние кои навлегуваат во мултиплеерот со намера да го освојат тронот преку мамење. TruePlay е мерка против мамење која […]

Прочитај повеќе

Од Microsoft се имаат обврзано да исфрлуваат по две содржителни надградби за Windows 10 секоја година. Првото надополнување за годинава излезе на пролет, а есенската надградба почна полека да се вдомува во компјутерите на корисниците. Fall Creators надградбата нема да се презема и интегрира во Windows 10 за сите од еднаш, туку постепено и одредени […]

Прочитај повеќе

Microsoft ја објави Creators надградбата на Windows 10. Компанијата објави дека ќе започне со надградбата од 11 април, а една недела претходно ќе биде достапна за рачно преземање. Со ова Microsoft се држи до распоредот, а сите кои сакаат, можат веднаш да ја преземат надградбата. За девелоперите е достапен и Windows 10 Creators SDK. Од следната недела […]

Прочитај повеќе

Microsoft официјално изјави дека најголемото надополнување за оперативниот систем Windows 10 во 2017 година ќе се провлече низ сите направи за неполни две недели. Creators Update за гејмерите ќе воведе вградено емитување преку Beam, односно стриминг на гејминг сесии и интеракција со гледачите во реално време. Гигантот од Редмонд ветува ниска латентност и никаква потреба […]

Прочитај повеќе