Режисерот на преносот на тенискиот турнир Вимблдон ќе има помош од Watson при изборот на најдобрите моменти од натпреварите. Вештачката интелигенција Watson, ќе анализира повеќе податоци за да дојде до навистина најдобрите моменти од натпреварите. Така, стисната тупаници или викањето на тенисерите ќе биде еден од податоците кои ќе се анализираат. Но, за да не […]

Прочитај повеќе