Тим инженери од Универзитетот NCSU пронајдe начин за засилување на Wi-Fi сигналот до 700 проценти, јавува ExtremeTech. За имплементирање на новото решение нема да биде потребен нов хардвер, бидејќи решението е чисто софтверскo. Ова значи дека истото ќе може да се искористи и на веќе постоечките мрежи, Решението е наречено WiFox, а заснован е на […]

Прочитај повеќе

Автобуската станица во Скопје сега е „internet ready” и подготвена за чекирања и проверување на Facebook статуси додека се чека автобус. Станицата потпиша ексклузивен договор со Sun Wireless, компанија која нуди безжичен интернет, со кој на сите посетители на автобуската станица ќе им овозможи пристап до „квалитетна, безбедна и брза врска за безжичен интернет“. Kако […]

Прочитај повеќе

Android WiFi Manager е нова бесплатна алатка со која безжично го синхронизирате вашиот Android телефон и вашиот компјутер, пренесувајќи ги контактите, сликите, пораките, видеата, музиката и апликациите. За да ја користите синхронизацијата PC-то и телефонот мора да бидат на иста WiFi мрежа.

Прочитај повеќе