Како нов и неискусен твитерџија, пред да си го направам профилот се одлучив да прочитам по некој совет од веќе искусните. Наидов на некои доста добри и корисни совети, било да сте компанија или твитате само за себе, како да ги следите правите луѓе и како да привлечете следбеници. Во суштина, Twitter има смисла само ако има кој да твита, нели?

Прочитај повеќе

Twitter стартува нова, трета маркетинг понуда Promoted Accounts. Компаниите кои ќе сакаат да се рекламираат ќе можат да си купат место на листата за сугестии who to follow со што ќе си добие можност да го зголеми бројот на следбеници на својот Twitter профил, пишува All Things Digital. Promoted Accounts се уште не е официјално објавена и со тоа нема информаци за цената на оваа услуга.

Прочитај повеќе