Македонскиот стартап Webgliders кој се обидува на туристите да им овозможи автентично искуство со When in X, го освојува светот. Претставници на стартапот неодамна имаа можност да се претстават на WebSummit, а потоа уште попријатно беа изненадени. When in X е еден од победниците на програмата Madeira Startup Retreat. „Во ноември бевме на WebSummit, имавме свој штанд […]

Прочитај повеќе

Дали некогаш сте размислувале што мора да направи секој турист кој ќе го посети Скопје за да има вистински автентично искуство? Листата е речиси бесконечна: искачување на Водно; планинарење на Матка; ќебапи во Дестан; чај во чаршија; лет со праглајдер; пиво во Менада; посета на аквадуктот; Кале; Скупи; Спомен куќата на Мајка Тереза… Иако ова […]

Прочитај повеќе