Google ја надгради WebVR за Chrome и отсега функционира и на Google Cardboard. Платформата досега функционираше на Daydream. Истовремено компанијата ја претстави WebVR Experiments. WebVR Experiments е своевидна библиотека на VR проекти кои Google им ги претставува на своите корисници. Ова, заедно со поддршката за Cardboard, ќе им овозможи на сите корисници со малку средства да […]

Прочитај повеќе