Овој текст е дел од серијалот “ФИТР грантови” во кои што ги контактиравме фирмите кои имаат ИТ решенија од 79-те добитници на последниот повик за грантови на ФИТР. Идејата зад серијалот е јавноста подобро да се запознае со компанијата, продуктот и очекувањата поврзани со грантовите. ИТ.МК се обиде да стапи во контакт со сите компании […]

Прочитај повеќе

Македонскиот стартап Webgliders кој се обидува на туристите да им овозможи автентично искуство со When in X, го освојува светот. Претставници на стартапот неодамна имаа можност да се претстават на WebSummit, а потоа уште попријатно беа изненадени. When in X е еден од победниците на програмата Madeira Startup Retreat. „Во ноември бевме на WebSummit, имавме свој штанд […]

Прочитај повеќе