Меѓу финалистите на регионалнaта интернет конференција WebFest се најде и македонскиот стартап Ambio.me. Стартапот, кој е мобилен магазин кој зависи од локацијата, ќе се натпреварува со други 11 стартапи од регионот, има шест од Хрватска, два од Србија, по еден од Македонија, Италија и В. Британија, а победникот ќе добие шанса да се претстави на […]

Прочитај повеќе

На регионалниот натпревар за веб сајтови Web Fest најголемата награда ја доби MTV.rs според изборот на стручното жири , додека Pouke.org ја доби Гранд при наградата од публиката.

Прочитај повеќе