Google го ребрендираше својот оперативен систем за часовници. Наместо Android Wear оперативниот систем сега се вика Wear OS. Со ова, компанијата објаснува дека оперативниот систем веќе не се синронизира единствено со Android телефони. Генерално ова најмногу се однесува на сопствениците на iPhone. „Го менуваме името бидејќи сакаме да имаме бренд кој не само што рефлектира […]

Прочитај повеќе