Најверојатно Universal Translator од Star Trek е првата работа која ќе ви падне на памет кога прв пат ќе го видите The Pilot, уредот за симултан превод од Waverly Labs. Уредот е супер интересна иновација која овозможува превод во реално време, а составен е од три дела, две слушалки и паметен телефон. Паметниот телефон се […]

Прочитај повеќе