(„Стартап алатки“ е серијал текстови од македонскиот стартап Brainster кој гради заедница на едукатори да го модернизираaт образованието. Ако ви се допадна овој пост, посетете го блогот на Brainster. Ако ја поддржувате оваа иницијатива споделете со пријателите) Во денешно време се повеќе и повеќе работни активности кај бизнисите се автоматизираат, а сметководствените и финансиските активности […]

Прочитај повеќе

Се сеќавате на Wave? Google во блог пост најави „пролетно чистење“, односно гасење на сервиси кои не профункционираа. „Во процес сме на гасење на број на продукти кои немаа импакт како што ние очекувавме. Ги интегрираме некои од сервисите како опции во нашите пошироки продукти, и гасиме некои од нив кои покажаа поинаков пат напред“, […]

Прочитај повеќе

Google стартува опција за праќање имејл нотификации и стартување дискусии во сервисот за обработка на докуманти. Целта на овие новини во Docs е да се поврзат луѓето кои во реално време соработуваат на документите да можат да комуницираат, исто така во реално време, за полесно и заедно да креираат документ.

Прочитај повеќе

Еден во тринаесет луѓе на планетава користи Facebook, Марк Зукерберг е огромен човек кој јаде луѓе, Google го закопа Wave и сите веднаш заборавија на него, Yahoo! го прекинува Delicious но корисниците сеуште го користат, Apple го објави Ping за кој никој не е заинтересиран, Groupon успева да ги возбуди младите луѓе да користат купони… ова и уште неколку комично прикажани стрипови реализирани од популарниот блог The Oatmeal ја појаснуваат моменталната состојба на интернетот.

Прочитај повеќе

Ние пробуваме нешта, вели директорот на Google, Ерик Шмит одговарајќи зошто Google Wave не успеа. Продуктот кој беше платформа за комуницирање во реално време и кој само пред една година беше неверојатен хит на интернет, заврши неславно – Google го изгаси комплетно велејќи дека ќе го сочува кодот да им се најде за некои идни продукти.

Прочитај повеќе