Сега Facebook копчињата Like или Препорачај, поставени на надворешни веб сајтови, ја прават истата функцијата како копчето Share при споделување содржина. Отсега наместо само една кратка линија од текст со линк на вашиот ѕид каде пишува дека нешто ви се допаднало, сега ќе се појави сликичка од текстот, целосен наслов и воведниот текст. Веднаш откако ќе стиснете Like ви дава опција и да додадете свој коментар на линкот кој ќе се објави на вашиот ѕид, како на сликата погоре.

Прочитај повеќе