Вообичано крајот на годината е оставен за рекапитулација и потсетување на настаните од минатата година. Оваа година не е исклучок и веќе може да разгледаме дел од најгледаните и најзначајните настани објавени на многу сајтови. Сепак кога медиумите се во прашање вестите на годината се во погрешни проценки и лажни вести, вели Wall Street Journal. […]

Прочитај повеќе

Apple од своите азиски партнерти нарача разни хардверски компоненти за да состави тест верзија на новиот iPad до октомври, пишува Wall Street Journal повикувајќи се на извори блиски до компанијата. Според изворите, Apple нарачал дисплеј панели и процесори за третата генерација на таблет компјутерот кој се очекува да се појави во првите месеци од 2012 […]

Прочитај повеќе

Amazon се борат со Apple за продажба на дигитални книги, дигитална музика и мобилни апликации, а сега ќе се судрат и на нов фронт: на пазарот на таблет компјутери, пишува Wall Street Journal повикувајќи се на извори запознаени со Amazon. Токму дигиталната содржина може да биде предност Amazon да претстави поуспешен таблет од сите други […]

Прочитај повеќе

Twitter e во преговори да го купи TweetDeck, еден од најпопуларните клиенти за мрежата, за околу 50 милиони долари, пишува Wall Street Journal.

Прочитај повеќе

Интернет гигантот заeдно со MasterCard и Citigroup работи на технологија за Android уредите со која корисниците ќе можат да купуваат само со ставање на мобилниот телефон пред мал читач на касите.

Прочитај повеќе

Apple ќе претстави мини-iPhone, помалечка варијанта на популарниот телефон кој ќе биде скоро два пати поевтин од оригиналниот, пишуваат два сериозни медиуми, првин Bloomberg, а потоа и Wall Street Јournal.

Прочитај повеќе

Сервисот за микро-блогирање во 140 карактери веќе подолго време ги привлекува големите компании со својот можен потенцијал, популарност и стотина милиони корисници. Сега се појавуваат информации дека Twitter е во „рани разговори со потенцијалните купувачи“, меѓу кои и Facebook и Google.

Прочитај повеќе

Google планира дигитален киоск за Android корисниците, пред се тие со таблет компјутери, да можат да си купуваат и читаат дигитални верзии од големите и популарни магазини и весници, конкурирајќи му на Apple кој го има iPad и Amazon со Кindle, пренесува Wall Street Journal.

Прочитај повеќе

Повеќето апликациите на Facebook ги споделуваат корисничките ID броеви, давајќи пристап до имиња на корисниците и на нивните пријатели на околу 25 маркетинг агенции и компании кои работат со податоци, од кои некои работат со креирање профил на интернет корисници следејќи ги нивните онлајн навики, открива Wall Street Journal.

Прочитај повеќе

Пол Цеглиа вели дека во 2003 година инвестирал 1000 долари во Facebook за што му следува 84% од компанијата која сега вреди милијарди.

Прочитај повеќе

Иако во полиста на Facebook стои дека дека „не споделуваме информација со рекламните агенци без ваша [корисничка] дозвола сепак друштвената мрежа го давала името и годините на корисникот, открива Wall Street Journal.

Прочитај повеќе