Минатата недела Елон Маск ја претстави иднината на SpaceX. Иако не беше ништо спектакуларно што не сме слушнале досега, сепак беше интересно повторување и потсетување на следните планови. Веројатно најголемо изненадување и брзината со која се предвидуваат првите летови во орбита кои се закажани веќе за 2020 година. Како дополнителен приод за SpaceX, а без […]

Прочитај повеќе

Аpple забрзано работи на својот вселенски брод, иако според новото видео ќе треба уште време. Снимката направена од фотографот Данкан Синфилд прикажува дека работата на новиот кампус на Apple е во тек, но и дека ќе треба уште многу време да биде реализирана како што беше прикажано на промотивното видео. Видеото не е прв поглед […]

Прочитај повеќе