Врховниот суд во Белград одреди казна затвор од 3 месеца и две години условна казна поради закани на групата „500.000 срби против геј парадата”, пренесува Blic.rs. Ваква казна е преседан во српското судство, а и на Балканот каде досега никој нема реагирано толку остро во однос на агресивни онлајн активности на Facebook и други друштвени […]

Прочитај повеќе

Не знам како да го објаснам смеењето кое ме фаќа секогаш кога ќе отидам на сајтот на скопската автобуска станица. Сајтот има два автобуса во движење, има и глобус што се врти, има и мапи доле… сајтот е неверојатен! Но, почекајте, дизајнот не е ништо. Сајтот отприлика околу 20-ти во месецот се гаси бидејќи го истрошува одредениот бендвит.

Прочитај повеќе