Најголемите технички компании помеѓу кои се и Apple, Facebook и Google се во одбрана на податоците за локацијата на корисниците. Компаниите од Врховниот суд бараат ограничување на начинот на кој полицијата може да дојде до локацијата на корисниците. Компаниите бараат од судот пред споделувањето на овие податоци агенцијата да мора да прикаже основано сомневање. Судскиот спор поради кој […]

Прочитај повеќе

Samsung и Apple повторно се во  судница, но овојпат Врховниот суд на САД донесе одлука во корист на Samsung. Судот со одлука на судии од 8-0 ја промени пресудата и ја повлече одлуката корејската компанија да исплати 399 милиони долари оштета. Причината за ова е што судот смета дека прекршителот не треба да ја врати […]

Прочитај повеќе