Се започна со криминал, а заврши со музички хит, вели YouTube за Bed Intruder Song кој е најгледаното аматерско видео на YouTube во 2010 година. Видео сервисот oбјави и временска линија со моменти кои ја одбележаа годината за YouTube.

Прочитај повеќе

Како кај фамилијарните дрва, така постои и софтверскиот прототип кој понатаму се разгранува на различни верзии и дистрибуции. Ова посебно изгледа интересно кај софтверот со отворен код бидејќи е достапен за секој да си креира своја верзија.

Прочитај повеќе

Twitter најави дека нема да дозволи трети странки да вметнуваат реклами во корисничкиот фид и пребарувањето бидејќи се „нарушува интегритетот и важноста на временската линија.“

Прочитај повеќе