Времето, велат, е непредвидливо како и самите луѓе. На сајт за втората проблематика сеуште немаме наидено, но тоа не е случајот доколку ве интересира какво ќе биде времето. На располагање имате бројни сајтови за временска прогнозa. Weather Underground се чини како еден од подеталните и попрецизните сајтови каде можете да се информирате за тоа какво […]

Прочитај повеќе

Правилно информирање за времето знае да биде исклучително корисно, особено доколку не сакате неспремно да бидете изложени на непријатни временски услови. Но, што доколку сакате да се информирате за временските настани, но на меѓупланетарно ниво? Што доколку навистина, ама навистина сакате да го задоволите научникот во вас и да се информирате за најновите соларни ракети, […]

Прочитај повеќе

Smarter Time е Android апликација која го следи секој ваш момент поминат со вашиот телефон и го прикажува таквото нешто во соодветни категории и табели. Апликацијата користи сервиси за локација и сензори од вашиот телефон за да проба да извлече заклучок што и колку долго работите одредено нешто за да можете полесно да видите на […]

Прочитај повеќе

Интернетот е магична работа. Во овој момент можете да посетите безбројни сајтови кои до најситни детали ви прераскажуваат што допрва ќе се случи во феноменалната серија Тоскана (insert irony here). А каде е и константното давење низ Facebook, Twitter, Pinterest и стотици други сајтови кои одново и одново ги посетуваме само за да не се посветиме […]

Прочитај повеќе

Според Nielsen, американските корисници на паметнaта платформа Android повеќе користат апликации за да добијат информации и вести, да комуницираат со пријателите и да се забавуваат, отколку што го користат телефонот за да го прелистуваат и комуницираат преку мобилниот Веб. Тоа што е интересно е што Аndroid корисниците поголемиот дел од времето, над 61 отсто го […]

Прочитај повеќе

Блогот Веб-сајт на денот е блог кој ги архивира текстовите кои се појавуваат во весникот Време, а кои се однесуваат на т.е. рецензираат разни корисни и кул веб сајтови или веб алатки и сервиси.

Прочитај повеќе

Chrometa е софтвер кој ќе ви помогне да добиете јасна и детална слика за тоа како го трошите вашето време додека го користите компјутерот. Оваа корисна апликација досега чинеше 99 долари, a отсега е бесплатна за користење за Windows десктоп корисниците.

Прочитај повеќе

Coolendаr е веб календар кој е толку едноставен за користење што не мора да кликате по датуми и време, туку само внесувате една линија текст и кликате на копче. Во пракса, помалку од 30 секунди работа со два клика.

Прочитај повеќе

Дојде и тој момент, вид пресврт, кога просечното време поминато пред телевизор е еднакво со просечното време поминато онлајн, барем за американците. Според истражувањето на Forrester просечниот американец поминува околу 13 часа неделно онлајн, и исто толку време гледајќи телевизија.

Прочитај повеќе

Колење, брутално насилство, крв, терористи… болест? Ова се неколкуте објаснувања на весникот Време за тоа што се случуваше на плоштадот Македонија во Скопје изминатиов викенд. Ќе помислите дека се водеше војна, но всушност се одржаа националните квалификации за World Cyber Games, односно натпреварувања во Counter Strike.

Прочитај повеќе

Google Ventures, одделот за инвестиции на гигантот, за својата една година постоење објави веб сајт со информации за инвестициите. Интересно една од инвестициите е Recorded Future пребарувачот кој е кратко објаснет дека го анализира пребарувањето и може да ја предвиди иднината.

Прочитај повеќе