Вредноста на Apple сега е над 700 милијарди долари, односно во 2014 вредноста на акциите на компанијата пораснале за 49 отсто, јави CNN Money. Од поставувњето на Тим Кук за директор на компанијата вредноста на акциите на Apple пораснале за 135 отсто, а сега вредноста на една акција на Apple е околу 120 долари. Компанијата […]

Прочитај повеќе

Вредноста на Facebook се проценува на неверојатни 50 милијарда долари по нова инвестиција од 500 милиони долари, пишува New York Times. Друштвената мрежа сега вреди повеќе од eBay и Yahoo, веднаш зад Аmazon и Google.

Прочитај повеќе