Hola e додаток за Chrome и Firefox кој ќе ви овозможи да гледате видеа на Hulu, BBC iPlayer, CBS, Netflix, Fox, Pandora и iTV без разлика во која држава живеете. И бидејќи Македонија се наоѓа на таа листа на блокирани држави, овој додаток ќе ви помогне доколку сакате да ја прегледувате видео содржината на некој […]

Прочитај повеќе

Од вчера започнаа блокадата на Pirate Bay во Британаја. Но, тоа помогна малку бидејќи сајтот вели дека забележал дополнителни 12 милиони посети, што е рекорд за нив, пишува TorrentFreak. За да стави сол на раната на Британската фонографска индустрија (BPI) чиј притисок врз судовите резултираше во наредба провајдерите да го блокираат сајтот, Pirate Bay реши […]

Прочитај повеќе

Logmein Hamachi е софтвер кој ви овозможува далечински пристап (remote access) на друг компјутер. Го пробавме софтверот за да поставиме мрежа меѓу два компјутери, еден во Скопје и друг во Куманово и со Hamachi ни беше потребно само да инсталираме мал софтвер и една лозинка.

Прочитај повеќе