Не сте способни да возите под дејство на алкохол. Таквото нешто никако не се препорачува. My Limit е iOS/ Android апликација која се труди да заклучи до која мера сте пијани и што треба да направите во тој случај. Апликацијата функционира така што пресметува колку алкохол имате во вашата крв, во зависност од количината и […]

Прочитај повеќе

„Ние не креираме автомобил, креираме возач.“, вели Димитри Долгов од Google, во интервју за Recode. „Возењето е друштвена активност. Ова значи дека возилото не само што мора да ги препознава и луѓето и останатите објекти, туку мора и да прави интеракции, да ги разбира и да реагира на нивното однесување“ Г. Долгов објасни дека компанијата […]

Прочитај повеќе

Ford најави дека ќе започне со масовно производство на автономни возила до 2021. Сепак прототипот на компанијата се чини сосем способен да вози на улиците уште денес. Ford започна со тестови на возилото, а неодамна го поканија Venturebeat да им се приклучат во возењето. Автомобилот е изработен со посебно внимание на безбедноста. Така автономното возило чека […]

Прочитај повеќе