Е-Tестови за Windows Phone е апликација за идните возачи кои го учат теоретскиот дел за полагање на возачкиот испит. Апликацијата, која може да се користи и офлајн, ги има сите прашања кои кандидатите за возачка дозвола од Б-категорија треба да ги знаат за да се снајдат во собраќајот. Kреирана е од Дарко Апостолоски, студент на […]

Прочитај повеќе

Административната таксена марка за патна исправа, возачка дозвола и за студенти, отсега ќе може да се плаќа преку Android, iPhone или BlackBerry телефон. Taksena Marka е официјална апликација на Министерството за информатичко општество, и е изработена од Web Factory, дечките кои освоија второ место на Vip Android предизвикот. Апликацијата е прилично едноставна. Одбирате за што […]

Прочитај повеќе

Министерството за внатрешни работи стартува нова услуга за граѓаните кои аплицираат за вадење патни исправи и возачки дозволи. Плаќањето на задолжителните таксени марки ќе може да се изврши преку СМС порака на телефонскиот број 144166 (со префикс на кој било од трите мобилни оператори –VIP, Т-mobile, ONE). При тоа е важно по испратената кодна порака, граѓаните да го задржат повратно добиениот трансакциски код кој што ќе треба да го сочуваат и презентираат пред шалтерскиот работник.

Прочитај повеќе