Словенeчкиот VoIP стартап Vox.io стигна до милион корисници, јавува TechCrunch, повикувајќи се на извори од компанијата. Со ова се исполнети предвидувањата на основачот на Vox.io, Томаш Штолфа кој најави милион корисници до крајот на 2012 година. Сox.io најчесто го опишуваат како Skype во прелистувач, а со ваквата констатација се согласува и г.Штолфа, но најавува дека […]

Прочитај повеќе

Словенскиот блог Orange.and.Nuts објави инфографик изработен од Југослав Петковиќ за стартап сцената во Словенија, на која од 2008-ма година се појавија 86 стартапи во кои е инвестирано околу 40 милиони долари. „Целиот екосистем е отфрлен како маргинален, но кога ќе се погледне одблиску, бројот на стартапи, нивни членови и инвестиции се нешто што вреди да […]

Прочитај повеќе

Словенечкиот стартап Vox.io кој нуди веб базирани видео и телефонски разговори, сега претстави и инстант месенџер преку кој ќе се прикажуваат и линковите од над 200 сервиси. Пример, споделен YouTube линк ќе прикажува видео внатре во четот наместо да ве води на сајтот на видео сервисот. Ова е овозможено благодарение на тоа што Vox.io работи […]

Прочитај повеќе

Љубљанскиот Vox.io е единствениот регионален стартап и еден од трите победници на лондонскиот натпревар за стартапи Seedcamp.
 
Vox.io е VoIP веб апликација за телефонски и видео повици преку интернет, директно од прелистувачот. Со Vox.io не симнувате софтвер како што е пример со Skype туку се логирате веднаш од прелистувачот.

Прочитај повеќе