Анкета на 50.000 испитаници покажува дека дури 79 отсто од луѓето сметаат дека во незгоди во кои учествуваат автономни возила, одговорни се производителите на овие автомобили. Сепак, повеќе од половина велат дека автомобилот мора да има волан за поголема контрола, пренесува Recode. Производителите на автомобили овој пат се чекор понапред. Google, Volvo и Mercedes пред […]

Прочитај повеќе

Откако Google помина години во развој и стотици часови во тестирање на целосно автономно возило, Европската Комисија нареди возилото да има можност да се контролира од возач. Најголемиот проблем е што законот во Европската Унија во моментов не овозможува продажба на целосно автономни возила, а при креирањето на законот основната претпоставка беше дека нема да […]

Прочитај повеќе

(Доколку сакате да дискутирaте за рецензијата, да прашате или споделите искуство, направете го тоа на форумот на IT.com.mk) Logitech е на тронот кога е во прашање гејминот. Со G серијата уште од далечната 2006 години докажа дека може да направи опрема за играње со висок квалитет и одлични перформанси. Неколку години подоцна Logitech ја престави […]

Прочитај повеќе

General Motors ќе биде првиот производител на автомобили кој ќе го додаде говорниот асистент на Apple во новите Chevrolet Spark и Sonic модели. BMW, Toyota, Mercedes, Honda и Audi веќе најавија дека и тие ќе го интегрираат Siri во своите електронски системи. Интеграцијата е всушност додавање на копче на воланите преку кое може да се […]

Прочитај повеќе

Македонско-германската фирма Sam97 сака да објави бесплатен дигитален лексикон на македонскиот јазик, кој ќе содржи илјадници зборови и нивно објаснување.

Прочитај повеќе

На сајтот на Утрински весник се појави текст „Лувр има виртуелен кустос“ во кој се пишува за интернет страницата на познатиот француски музеј Лувр и како музејот ги збогатил своите страници на интернет, со иновативна интерактивна програма.

Прочитај повеќе