Google работи на своја верзија на Siri, личен виртуелен асистент што Apple го претстави со iPhone 4S. Верзијата на Google има работно име Majel, според непотврдениот извештај од AndroidandMe.com. Majel е име на компјутерскиот интерфејст на серијата Star Treck. Google ќе ги искористи Google Voice Actions кое веќе ги има на сите Android уреди така […]

Прочитај повеќе

Eвропските Android корисници сега ќе можат да ги користат Google Voice Actions и на француски, италијански, германски, британскo англиски и шпански јазик. Voice Actions се говорни команди со кои му кажувате на телефонот што да направи, пример да сврти број, да прати SMS, да отвори веб сајт, да даде дирекции од едно место до друго, […]

Прочитај повеќе

Нашиве мобилните телефони станаа модерни швајцарски војни ножчиња, вели Google во нов блог пост во кој го претстави Voice Actions за Аndroid, односно серија гласовни команди со кои го контролирате телефонот. Зборувајќи му на мобилниот ќе можете да правите повици, праќате пораки и имејл, да слушате музика, пребарувате на интернет…

Прочитај повеќе