Google работи на сервис кој ќе им овозможи на корисниците наместо да пребаруваат по интернет, за своите медицински симптоми да разговараат со лекар. Услугата ќе им овозможи на корисниците видео разговор со лекар, која ќе биде поннудена секој пат кога ќе пребарувате симптоми, потврдиjа од Google за Engadget. Услугата нема да биде бесплатна, и корисниците […]

Прочитај повеќе

Moжно ли е наскоро да видиме визуелни реклами на Google.com? Интернет гигантот го купи Like.com кој е визуелен пребарувач на разни шопинг предмети, од женски чевли до накит и продукти за здравје.

Прочитај повеќе

Google стартуваше експирементален сервис Google Reader Play, веб базиран сервис кој наместо текстуални RSS фидови нуди креативна визуелизација на тие фидови. Постете го google.com/reader/play, од страна одберете си категорија: вести, спорт, забава… и еден по еден ги разгледувате разновидните информации.

Прочитај повеќе

Google интегрира пребарување во реално време во својот пребарувач. Тоа значи дека покрај освен „традиционалните“ резултати во вид на линкови, Google ќе ги прикажува и пораките од друштвените мрежи како Twitter, Facebook, FriendFeed, MySpace, Јaiku, Identi.ca …

„Пребарувањето во реално време ќе ви овозможи да откриете важни информации во време на случувањето, иако не се популарни во моментот, и иако не ни знаевте за нив пред да се случат.“ вели Google кој додаде дека оваа опција постепено, за неколку дена, ќе се појави ширум светот.

Прочитај повеќе