Идеите на Илон Маск толку многу му се допаѓаат на директорот на Google, Лери Пејџ, што попрво ќе му ги остави своите милијарди на г. Маск, отколку да ги даде во добротворни цели. Tesla, Space X и Solar City се доволна мотивација за г. Пејџ постхумно да ги остави своите пари за развој на нови […]

Прочитај повеќе

Без сомневање човекот кој долго време беше икона на Apple, Стив Џобс е еден од најголемите визионери последниве триесетина години. Иако дел од Интернетот го смета за „разубавувач“ на веќе постоечките уреди, сепак можноста да согледа што сакаат корисниците и што ќе биде актуелно за 10-20 години го направи Apple еден од технолошките гиганти. Ова […]

Прочитај повеќе

Новиот извршен директор на Аpple, Тим Кук, веднаш по седнување на фотељата им се обрати на вработените преку имејл велејќи им дека работењето со Стив Џобс „беше привилегија“ и дека Apple „нема да се смени“. Еве го имејлот од г. Кук до вработените, првин објавен од Ars Technica кои ја потврдија неговата веродостојност: „Тим: Возбуден […]

Прочитај повеќе

Стив Џобс е прогласен за визионер на годината, за личност која го издигна Apple на врвот на светот со своите визионерски продукти, од влијателниот Financial Times.

Прочитај повеќе

Gizmodo отвори интересна тема – кој е поголем визионер, Бил Гејтс или Стив Џобс? Кога на All Thigs Digital во 2007 година го прашаа Бил Гејтс што е иднината на компјутерите за 5 години, Бил Гејтс не двоумејќи се одговори дека тоа се таблет компјутерите.

Прочитај повеќе