Кинеските производители на паметни телефони, полека но сигурно го освојуваат пазарот. Huawei, Xiaomi, Oppo, Lenovo веќе одамна се во врвот на листите на најпродавани и најпосакувани телефони. Дуан Јонгпинг преку BBK Electronics е основач на дел од производителите на паметни телефони. BBK Electronic Group има удел во основањето на Oppo, Vivo, OnePlus и Realme. Поради […]

Прочитај повеќе

Кинеската компанија Vivo неодамна претстави нова технологија која би можела да биде иднината на отклучувањето на паметните телефони. Станува збор за 3D скенер кој го отчитува ликот на корисникот и креира дигитална мапа од неговото лице. Потоа оваа мапа се чува на телефонот. Скенирањето за разлика од најголемиот дел од слични технологии е поедноставно. Корисникот […]

Прочитај повеќе

Lenovo и Xiaomi не се повеќе на листата на 5 најпродавани паметни телефони. Заменети се од кинеските компании Oppo и Vivo, се вели во анализата на IDC која за првото тримесечие на 2016 година покажува минимален раст на пазарот. Samsung и Apple повторно се на врвот на листата, но бројките и на двете компании се […]

Прочитај повеќе