HTC на CES 2018 презентацијата jа искористи да го презентира новиот сет за виртуeлна реалност, Vive Pro VR . Уредот доаѓа со подобра резолуција 2.880 x 1.600, што е 78% повеќе од сегашната верзија, пишува Variety. Новите очила се полесни од сегашната верзија, а доаѓаат и со интегрирани слушалки. Игрите и содржините кои се направени […]

Прочитај повеќе

Добри вести за сите кои не се воодушевени од Oculus, но се љубители на виртуелната реалност. HTC Vive ќе започне со испорака на почетокот на април, иако со висока цена од 800 долари. За споредба Oculus Rift чини 600 долари, но без контролери кои ќе се продаваат посебно. Можеби поважно е што зад Vive освен […]

Прочитај повеќе