Според безбедносната фирма AVG Турција, Русија, Арменија, Азербејџан и Бангладеш се земјите каде се шансите да бидете нападнати преку интернет се најголеми. Јапонија од друга страна, и покрај високата интернет пенетрација, е една од најбезбедните.

Прочитај повеќе

Вируси и друг малициозен софтвер има насекаде на интернет, па големи се шансите да закачите нешто што може да ви го поремети компјутерот.

Прочитај повеќе

Во своето 13 месечно истражување на 240 милиони веб сајтови Google откри дека 11.000 веб страни се инволвирани во ширење на лажни анти-вируси.

Прочитај повеќе

Јапонскиот тројанец Kenzero откако ќе се инсталира на компјутерите на Hentai порно фановите, го уценува корисникот да му плати или ќе ја објави јавно историјата на прелистувачот.

Прочитај повеќе