Amazon најави дека нивните купувачи покрај пари, наскоро ќе можат да користат и виртуелна валута за купување на апликации или игри за Kindle Fire. Новата виртуелна валута, Amazon Coins ќе биде достани од мај, а  компанијата се надева дека дополнително ќе го раздвижи Kindle Fire „екосистемот“. За почеток Amazon ќе инвестира десетици милиони од оваа […]

Прочитај повеќе

Zynga, компанија стартувана во 2007-ма година која стана хит поради друштвените игри на Facebook, како FarmVille, MafiaWars и многу други, ќе излезе на берзата во јавно надавање од кое се очекува да собере 1 милијарда долари. Со тоа вредноста на компанијата може да се искачи на 20 милијарди долари, што е двојно повеќе од 8-те милијарди долари колку вреди Electronic Arts, компанија која креаира малку посериозни игри.

Прочитај повеќе

Google ја купи Jambool, компанијата зад Social Gold платформата за користење на виртуелни пари во друштвените мрежи. Целта на оваа аквизиција (цената не е објавена) е вклопувањето на Jambool во идната друштвената мрежа на гигантот, сега за сега позната како Google.Me, која треба да му биде конкурент на Facebook.

Прочитај повеќе