Наскоро сите апликации на друштвената мрежа ќе започнат да ги користат Facebook Credits како примарна виртуелна валута за продавање виртуелни добра. Facebook подготви две нови Credits програми со кои развивачите на апликации можат да ги искористат виртуелните Credits.

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа тестира Buy With Friends сервис. Кога корисникот ќе купи нешто преку апликација, неговиот продукт ќе се појави на неговиот Facebook ѕид. Кога пријателите ќе го видат тоа тие ќе можат да го купат истиот продукт, но на попуст директно од ѕидот, вид на групно купување, објаснува шефот за комерцијалните продукти во Facebook, Дебора Лиу на Inside Social Apps конференцијата во вторник. Интересно, кога ја тестирале опцијата повеќе од 50% од корисниците го споделиле со пријателите тоа што го купиле.

Прочитај повеќе

Корисникот ако користи една апликација ќе користи и други, и затоа е потребна една виртуелна валута за да се користи со апликациите, вели Брет Тејлор, за развој на технологија (CTO) на Facebook и поранешен шеф на FrindFeed, во интервју за InsideFacebook .

Прочитај повеќе

Се чини Electronic Arts најде одличен модел за да ја промовира најпопуларната тркачка игра давајќи ја бесплатно и при тоа да заработи. Need For Speed World ќе се појави на 20 јули, ќе е онлајн и ќе е бесплатна, барем до десетиот левел. Ако играчите сакаат да напредуваат во играта, тогаш ќе мора да платат за содржината, односно за автомобили, додатоци, нитро…

Прочитај повеќе