За многумина од нас, вулканските Галапагос острови, кои ни се познати од изучувањата на Чарлс Дарвин, се далечно, далечно место. Но, благодарение на технологијата и на трудот на Google наскоро ќе може да се прошетаме низ нив, па макар и виртуелно. Гигантот започна да ги мапира островите со „најуникатниот биолошки екосистестем во светот“, а турата […]

Прочитај повеќе

 
Доколку сакате, а не можете да се возите со воз низ Транс-сибирската железница која поминува низ 2 континенти, 12 руски региони и 87 градови, тогаш не очајувајте. Google заедно со Руската железница стартува веб сајт со виртуелна тура од Москва до Владивосток без да се мрзнете на ниските руски температури. Иако правото патување е многу подобро, сепак виртуелна тура е одлична алтернатива.

Прочитај повеќе