Татјана Џамбазова, од Autodesk е „Technology Whisperer“ и е еден од лидерите на Reality Capture initiative на Autodesk. Во овој говор зборува за рекреирањето на реалноста во дигиталниот простор и како ова може да се искористи. Секако една од примените на оваа технологија ќе бидат виртуелната реалност и 3д принтањето. За можностите на технологијата изгледајте го […]

Прочитај повеќе

Гејмерите најчесто се првите кои прифаќаат нова технологија, а анализата на пазарот покажува дека се и значително позаинтересирани за купување на определени производи. Гејмерите се и поверни на брендовите и постраствени во рекламирањето на своите пријатели и познаници, па маркетинг експертот Ким Томсон ги советуваше колегите никако да не ги забораваат гејмерите во своите маркетинг кампањи. […]

Прочитај повеќе