Федералната агенција за авијација започна истрага за првиот лет на Virgin Galactic на Ричард Бренсон. Во текот на летот имало опасност поради која мисијата требало да биде одложена. Сепак летот продолжи и понатаму, а за среќа леталото слета без никаков забележителен проблем. Причината за истрагата е скршнувањето од зададената рута на леталото во текот на […]

Прочитај повеќе