Се сеќавате на Ice Bucket Challenge кога сите се полеваа со ладна вода? Овој виралeн предизвик сега ги даде првите резултати. Благодарение на парите соберени со „слактивизам“, истражувачите успеаја да го пронајдат генот кој е поврзан со појавата на амиотрофична латерална склероза. Предизвикот започна во летото 2014 година, и го привлече интересот на сите, ширум […]

Прочитај повеќе

Ice Bucket Challengе започна како иницијатива за зголемување на свест и собирање донации за болеста амиотрофична латерална склероза (ALS); a сега се претвори во вирален феномен кој дојде и во Македонија. По примерот на многумина пред нив, сега и неколку ИТ луѓе од Македонија го прифатија предизвикот и се полија со ледена вода. Меѓу нив […]

Прочитај повеќе

Минатата недела започна снимањето на нестрпливо очекуваното продолжение на Batman, The Dark Knight Rises, а со тоа и уште една одлична вирална маркетинг кампања. Доколку се упатите на официјалниот веб сајт TheDarkKnightRises.com, се’ што ќе најдете е црн екран пропратен со мистериозни неразбирливи скандирања. Еден од многуте лојални фанови на овој серијал се досетил графички да го прикаже ова аудио, добивајќи ги зборовите #TheFireRises.

Прочитај повеќе

Ловец се соочува со мечка. Ловецот е во паника, ја зема пушката. Да пука или не? Вака започнува YouTube интерактивната маркетинг кампањата на компанијата за коректори Tipp-Ex. Кампањата е креирана од француската агенција Buzzman.

Прочитај повеќе

Kликнувате next и на вашиот екран се појавува слатка девојка која е спремна да ја соблече маичката. Но наместо нешто секси, пред вас се појавува демон кој превртува очи и криви врат. Застрашувачки! Но и креативно. Ова е новата вирална кампања на Last Exorcism која се случува на ChatRoulette.

Прочитај повеќе

Откако ја стартуваа YouTube кампањата во последниов месец, не само што Old Spice стана препознатлив бренд, туку успеа да си ја зголеми продажбата за 55% во последниве три месеци, или неверојатни 107% во последниов месец, пишува BrandWeek.

Прочитај повеќе