Носталгијата и проширената реалност си го направија своето. Pokemon Go го освои светот и сега има повеќе играчи дневно кои ловат покемони од сите други друштвени мрежи. Играта, која може да ја играте и во Македонија ако симнете APK фајл за Аndroid од интернет, придонесе акциите на Nintendo да пораснат за 50 отсто на берзата, […]

Прочитај повеќе

Budweiser следејќи ги стапките на Heineken, ја презентираа својата паметна чаша – Buddy Cup, со која луѓето ќе може директно да се поврзуваат на Facebook и при наздравување се спријателуваат на Facebook. Откако ќе наздравите со вашите пријатели, вградената LED диода на дното од чашата светнува и тоа го означува вашето пријателство. Целата идеја на […]

Прочитај повеќе

Највиралното YouTube видео историјата за чудо не припаѓа на некоја позната личност или популарен производ, туку на лидер на бунтовничка група од Уганда. Kony 2012 е 30-минутно документарен филм за Џозеф Кони, лидер на Армијата на господовиот отпор од Уганда, кој е баран од Интернационалниот криминален суд за убиствa, силувања и малтретирање на деца. Целта […]

Прочитај повеќе

AdAge.com, познатиот магазин за вести, анализи и информации од светот на медиумите и маркетингот создаде интересна листа на топ 10 вирални видео реклами на сите времиња. Листата е направена благодарение на компанијата VisibleMeasures.com која специјализира во следење и мерење на ефектот на комерцијалните видео кампањи на интернет.

Прочитај повеќе

 
Само со мал буџет под 1.000 евра, но со голема идеја и малку интернет промоција, маркетинг агенцијата Novocortex, со герела маркетинг успешно го промовираше својот клиент, холандската осигурителна компанија VrijVerzekerd. За да го изведе добра промоција со малку пари Novocortex направи герила маркетинг кампања „Гребнатини на вашиот автомобил“.

Прочитај повеќе