Доколку имате испратено линк со Google+ покана на Facebook, голема е веројатноста дека тој линк воопшто се нема појавено на Facebook. Според Google, Facebook ги блокира Google+ поканите, за корисниците да не можат да се приклучат на конкурентната друштвена мрежа. Вработен во Google вчера постави видео на кое јасно се гледа дека во стримот на […]

Прочитај повеќе

Ерик Шмит се повлече оставајќи го директорското место во Google на еден од двајцата основачи Лери Пејџ кој веднаш по доаѓање на позицијата направи реорганизација на компанијата.

Прочитај повеќе