Видео сервисот Vimeo претстави опција за плаќање и изнајмување на филмови. Во моментов се нудат само шест филмови кои можат да се гледаат и на паметни телефони, таблет компјутери и гејминг конзоли, но сигурно откако ќе се види интересот на 85-те милиони месечни посетители, ќе бидат додадени и други наслови. Услугата да понудат видео за […]

Прочитај повеќе

Facebook полека, но сигурно станува одлична платформа на која филмските студија и големите телевизиски куќи можат да стримуваат филмови, телевизиски серии, фудбалски натпревари, и било каква друга видео програма. Причина за ова е едноставноста и практичноста која Facebook ја нуди, овозможувајќи им на корисниците лесен пристап до било која содржина што може да се најде на […]

Прочитај повеќе

YouTube го стартуваше youtube.com/store нудејќи им на американските корисници можност да си изнајмат филм и серија по цена меѓу 99 центи и 6 долари. Наплатите се вршат преку Google Check-Out.

Прочитај повеќе

Најпопуларниот видео сервис станува видеотека. YouTube тестира опција за изнајмување на филмови од филмскиот фестивал Sundance. Опцијата е едноставна – плаќате 4 долари за филм кој можете да го гледате во период од 48 часа колку пати сакате.

Прочитај повеќе