Пандемијата на Ковид-19 и физичкото дистанцирање едни од други придонесе еден дел од нас да побара друг начин за социјализација. По се изгледа бројот на луѓе кои побараа начин за поврзување онлајн е поголем отколку што можеме да замислиме. Со драматичната промена во работа од дома, учење од дома и телемедицината во текот на изминатите […]

Прочитај повеќе

Сервисот за пораки на најголемата друштвена мрежа Facebook е најновата платформа која додаде можост за конференциски видео разговор. Сервисот овозможува разговор за до 50 учесници. Видео разговорите се „поделени“ на два дела: помалку од шест учесници и над шест учесници. Иако функционалноста е идентична, изгледот се разликува. Со помалку од шест учесници во видео разговорите […]

Прочитај повеќе

Стартапот Solaborate кој започна како социјална мрежа за ИТ професионалци, наскоро би можел да прерасне во нешто сосем ново. Компанијата која има канцеларии во САД, Македонија и Косово за прв пат презентира хардвер. Уредот се вика Hello и веќе имаше успешна Kickstarter кампања на која собра над 190.000 долари, иако беа побарани само дел од […]

Прочитај повеќе

Еден од наjпопуларните сервиси за разговор, WhatsApp, наскоро ќе додаде видео разговор. Функцијата сè уште е во бета фаза, но наскоро би можела да се најде и на активната верзија, вели Android Authority. Викендот дел од корисниците забележаа промени во копчето за аудио повик, по неговото притискање можеа да одберат помеѓу видео и аудио повици. Дел […]

Прочитај повеќе