Откако започна да препознава делови од слики, само прашање на време беше пред да може да препознава објекти и на видео. Новото Video Intelligence API на Google ќе овозможи креирање на апликции кои ќе можат да пребаруваат по видео. Ова подразбира дека и самото видео ќе стане „пребарливо“, јави TechCrunch. Сега корисникот ќе може да […]

Прочитај повеќе