Facebook апликацијата BranchOut успеа за две години да привлече 25 милиони корисници, и со тоа да стане сериозен конкурен на бизнис друштвените мрежи LinkedIn и Viadeo, кои имаат околу 150 милиони, односно 45 милиони корисници. Според директорот на BranchOut, Рик Марини, тие „во овој момент сме како Coca-Cola и Pepsi”. „LinkedIn е некој кој ќе […]

Прочитај повеќе

Viаdeo, европската бизнис друштвена мрежа стартувана во Франција во 2004-та година, успеа да добие уште 32 милиони долари инвестиција за понатамошен развој и освојување на Европа и пазарите во развој. Viаdeo со своите 45 милиони корисници е далеку зад подобро познатата мрежа LinkedIn, која има околу 150 милиони членови во 200 земји. Но, тие се […]

Прочитај повеќе

За разлика од САД кaде инвеститорите се тркаат за ИТ компании, во Европа има помалку интерес бидејќи се работи за мулти-културен пазар на повеќе јазици каде секоја земја си има свои закони и правила на игра. Но, како што стануваме дигитално општество, како што ЕУ ја турка Дигиталната агенда, така и интересеот на инвеститорите се […]

Прочитај повеќе

Имате веб сајт и имате мејл. Па што? Присуството на интернет не е ништо споредено со интерактивноста и комуникацијата со потенцијалните клиенти преку друштвените мрежи и споделувањето информации.

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа за бизнис професионалци и споделување контакти објави дека сега има над 10 милиони корисници, што, според XING, е најголемиот раст на компанијата во последните 15 месеци.

Прочитај повеќе