Новата година е период кога ветуваме многу, а (обично) исполнуваме малку. Проблемот се чини дека е во незнаење како ефикасно да се мотивираме и организираме, особено на подолги стази. Humble Bundle не го сака тоа и нуди невообичаен пакет од дигитални книги кои ќе пробаат да ве научат да ги отстраните менталните пречки и правилно […]

Прочитај повеќе

Универзитетот од Токио претстави нов робот, Kengoro. Kengoro е дело на Јуки Асано, Кеи Окада и Масуаки Инаба од катедрата за роботика. Роботот може да изведува сложени движења, а во споделеното видео, роботот прави (имитира) повеќе вежби. Иако вежбањето најверојатно ќе биде бескорисно, за креирање на роботот се потребни повеќе напредни концепти, и креирање на […]

Прочитај повеќе

За нераздвојните од тастатурата, рацете најчесто страдаат од артритис и, според видеото подолу, строго се препорачува да ги раздвижувате прстите на различни начини. Претставникот од Do You Yoga, Ан Свансон, дава неколку интересни совети за тоа кои вежби да ги имплементирате за да ги раздвижите прстите, особено палците кои се на директен удар од артритисот […]

Прочитај повеќе

Учењето англиски знае да биде долготрајна и, на моменти, здодевна активност. Дозволете ѝ на здодевноста да пушти корени и целокупниот образовен процес се заканува да стане контра-продуктивен. Поради тоа, често се препорачува природно впивање на вокабуларот и потсвесно прифаќање на граматичките правила. Таквото нешто е исклучително едноставно и двојно позабавно кога е маскирано во форма […]

Прочитај повеќе