<Надополнето 25.10.10> Запршката со кромид ми загоре, сериозно ми ги испече и насолзи очите, вели Христо Ивановски извинувајќи се за грешката што сатиричните вести од the Onion (анг. кромид) ги сфати како релевантни и вистинити што е „класичен пример како еден искусен новинар може да се лизне (и на лушпа од кромид) ако не ги следи стриктно новинарските правила.“

Прочитај повеќе

Дневник, уште еден во листата на fail ИТ информирање. Интересно насловот на веста си нема никаква врска со ископираниот ПР текст пратен од Vip кон медиумите.

Прочитај повеќе

Колење, брутално насилство, крв, терористи… болест? Ова се неколкуте објаснувања на весникот Време за тоа што се случуваше на плоштадот Македонија во Скопје изминатиов викенд. Ќе помислите дека се водеше војна, но всушност се одржаа националните квалификации за World Cyber Games, односно натпреварувања во Counter Strike.

Прочитај повеќе

Дали би платиле за да читате весник онлајн? Низ годините се научивме дека се на интернет е бесплатно. Посебно кога се работи за новините и информациите. Но, се чини дека работите започнаа да се менуваат.

Прочитај повеќе

 
Во печатеното издание на Enterteinment Wealky на 18 септември ќе се појави видео реклама на CBS и Pepsi Max. „Ова реклама наречена „првата VIP (видео во принт) промоција“ работи како оние аудио честички. Кога ќе ја отворите страната, се појавува мал екран вметнат меѓу страните“ пишува Wired.

Прочитај повеќе