Сакате работа во Google? Компанијата неодамна му откри на New York Times кои се карактеристиките кои најмногу ги ценат кај новите кандидати за своите тимови. Доколку мислевте дека универзитетска диплома или коефициентот на интелегенција е клучен за работа во Google, одговорот на Ласло Бок, кој е еден од задолжените за нови вработувања, можеби ќе ве […]

Прочитај повеќе

Денеска гејминг индустријата прави профит поголем од тој на музичката и филмската индустрија заедно. Видео игрите се појавија и на мобилните, најуспешните iPhone апликации се видео игри. Просечната старост на гејмерите е од 25-30 години. Неодамна и ЕУ ги одобри игрите како добро нешто за децата за да развиваат вештини и креативно размислување.

Прочитај повеќе

Во една од теориите за почетокот на универзумот научниците велат дека имало „ништо“ и по големиот бенг настанал универзумот. Во гејминг светот големиот бенг во натпреварувачките игри е Quake Arena. Добро, имаше и мали претходни „ништа“ но Quake Arena го постави теренот за игри како CounterStrike и Halo, кои денес прераснаа во е-спорт.

Прочитај повеќе