Можно е Verizon да ја повлече својата понуда за купување на Yahoo! по дополнителниот скандал низ кој поминува овој некогашен главен играч во интернет индустријата. Причината за ваква одлука ќе биде штетата на имиџот на компанијата по откривањето на новиот напад. „Verizon можеби ќе побара да прекине со купувањето акции или да ги промени условите […]

Прочитај повеќе

Бесплатниот сервис за видео на Hulu повеќе не постои, интернет телевизијата сега е дел од Yahoo View, а целата програма која ја имаше Hulu, ќе биде достапна единствено со претплата. Бесплатниот дел од програмата,  беше дел од идејата на Hulu која требаше да биде реклама за останатите програми на платформата. Новата телевизија Yahoo View како и самиот Yahoo! […]

Прочитај повеќе

Не така одамна Yahoo беше првата врата кон интернет за десетици милиони корисници. Неколку генерации го користеа Yahoo Messenger да разговараат и да запознаат нови пријатели, но сега и последните потсетници на некогашниот гигант заминуваат. Компанијата за 4,8 милијарди долари ќе стане дел од Verizon, јави Recode. Зделката треба да се финализира денес пред да […]

Прочитај повеќе

Нема крај на изненадувањата и можностите од Minecraft. Фантастичната игра можеби нема најдобра графика, но функционира беспрекорно, дури и ако сакате да направите нешто неочекувано. CaptainSparklez на својот YouTube профил сподели видео од мобилен телефон направен од блоковите во играта, со кој може да се прелистува по интернет од внатрешноста на Minecraft. Станува збор за […]

Прочитај повеќе