Долго време Twitter ја користеше можноста за верифицирање на профили како алатка која на популарните им овозможуваше своевиден престиж. Плавиот знак за штиклирање стана доказ за популарност на микро-блогот. Сега, неколку години подоцна, истиот знак кој потврдуваше дека @kobebryant е токму Коби, е извор на главоболки за Twitter. Овој пат причината е поради додавањето на […]

Прочитај повеќе

Сите Dota 2 фанатици нема да можат да навлезат во рангирани мечови без уникатен телефонски број врзан за нивниот акаунт. Имплементација на оваа нова мерка е донесена од Valve за да се намали бројот на играчи кои користат повеќе акаунти и со тоа допринесуваат до негативно искуство при формирање тимови и мечови. Барање уникатен телефонски […]

Прочитај повеќе

Кој знае колку пати до сега сте морале да откуцувате зборови кои не значат ништо само за да му потврдите на сервисот дека сте човек. Кој знае колку пати до сега сте морале да пробувате повторно и повторно бидејќи CAPTCHA-тa ви прикажувала непрепознатливи зборови. За среќа, Are You Human најде начин како да ги замени […]

Прочитај повеќе

Сервисот за локација најави дека на бизнисите во САД, и наскоро ширум светот, ќе им дозволи да платат за брзо верификување на локациите. Цената за брзо потврдување на уникатноста на бизнисот е 10 долари. Верификувањето на локацијата преку имејл останува бесплатно, но ќе мора да почекате скоро месец дена додека да добиете одговор од Foursquare. […]

Прочитај повеќе

Twitter започна официјално да ги верификува профилите и на познати личности и компании од регионот. Верификувањето т.е. означување на профилите со мало знакче е потребно за да се разликуваат официјалните профили од лажните кои ги има во изобилие на мрежата. Во моментов верификуваните профили од регионов се ретки. Тенисерот Новак Ѓоковиќ има верификуван профил, како […]

Прочитај повеќе

Google+ постојано се надоградува благодарејќи на грешките на останатите друштвени мрежи и присвојувајќи ги нивните најдобри иновации. Најновата новина што Google+ ја презентираше е верификацијата на официјални профили, поточно профили на славни личности, следејќи го примерот на Twitter кој го користи истиот концепт веќе подолго. Како што реков, Google+ си позајмува тоа што е корисно. […]

Прочитај повеќе

Google неодамна претстави нова опција за поефикасно да си ги заштите вашите Google профили. Станува збор за верификација во два чекора која има за цел да ве заштити од најразлични закани. Оваа опција се состои од два неповрзани фактори за докажување на автентичноста. Верификацијата во два чекора функционира така што најпрво ја внесувате вашата лозинка, […]

Прочитај повеќе

Google воведе „сигурност во 2 чекори”, односно напредна сигурност за вашиот Google профил. На нивниот >блог велат дека ова е за оние кои не можат да и ги доверат сите свои информации само на една лозинка, туку им треба нешто повеќе.

Прочитај повеќе

Тwitter Business Center ќе биде место каде бизнисите ќе може да си го персонализираат профилот, да можат повеќе луѓе да користат еден профил, а и бизнис профилите ќе добијат и знакче за верификуван профил. Но најважно бизнис профилите ќе можат да добиваат директни пораки од корисници кои не им го следат профилот и со тоа да допрат до повеќе луѓе без да се наметнуваат да бидат следени.

Прочитај повеќе