Над четири години развој и 200 прототипи и беа потребни на Noctua да ги претстави најдобрите вентилатори за компјутери. Новата серија е најтивка и најцврста досега, а компанијата ги претстави на Computex. Најважен елемент во новата серија на вентилатори е самиот материјал од кои се изработени. За разлика од најголем дел од останатите  вентилатори кои се изработени […]

Прочитај повеќе

Вентилаторите помагаат за одржување на температурата на компјутерите во прифатливи граници, но поради движењето на воздухот собираат купишта прашина. На кус рок ова и не е проблем, но по неколку месеци прашината се таложи на преките и вентилаторот работи полошо. Поради ова корисниците или сервисерите треба повремено да ги отворат и зачистат. Ако сте се обиделе […]

Прочитај повеќе

Corsair претстави нова серија на вентилатори, која ќе овозможи подобри перформанси и намалена бучава. Ова е овозможено од магнетното лежиште и специјално изработен ротор. Во вентилаторите кои се користат во моментов осовината на роторот поминува низ статорот и поради механичкиот контакт се слуша здодевната бучава или зуење. Во новите вентилатори перките ќе бидат одалечени од […]

Прочитај повеќе

Во следниов тест ќе ви го претставам куќиштето на Cooler Master од серијата Elite, кое спаѓа во поевфтиниот дел од ценовникот. Станува збор за Elite 430 Black. Ова куќиште е наменето за корисниците со ограничен буџет кои сакаат функционално куќиште со не-наметлив дизајн. Технички карактеристики: Тип: Куќиште Производител: Cooler Master Модел: Elite 430 RC-430-KWN1 Тип […]

Прочитај повеќе

Летно време, жештина! Ако имате постар компјутер со постаро напојување и ладење, а при тоа немате додатни вентилатори, клими и слични разладни средства, тогаш сигурно и на вашиот PC му е жешко и подигнува температури над оптималното, како што му се случува на aldo.

Прочитај повеќе

Често гледам дека скоро секој што поседува лаптоп има проблем со температура, или пак едноставно не е навикнат дека целиот хардвер сместен во едно такво мало куќиште е нормално да има повисока температура од класичен компјутер, вели SaleSk објавувајќи одличен туторијал како да го исчистите разладен систем на лаптопот.

Прочитај повеќе

Германската компанија HMB TEC изработи неколку апликации и додатоци како од телефон да направите вентилатор бидејќи се ближат топли денови, ласер бидејќи секогаш мора да се има ласер и факел бидејќи е кул.

Прочитај повеќе